Boerderij Wolfslaar verbouwt

We zijn bijna klaar!

Het Tuinhuis van Charlotte is weer open! Ook het entreegebouw en de winkel zijn open voor bezoekers!

Ons biobased en circulair gebouwde tuinhuis is klaar! Het gebouwtje heeft stro in de wanden en de 4 lagen leemstuc vormen een prachtige strakke afwerking van de dikke isolerende strowand. Het groene dak ligt erop en de 63 zonnepanelen op de stal voorzien ons van stroom! De grote raampartij is gemaakt van gerecyclede kozijnen uit het Stadskantoor en kijkt uit op de weilanden.
Wat betreft de inrichting….. ook die is duurzaam. De schapenvachten van onze eigen schapen zie je terug in het interieur! De mooiste (oude) meubels uit de regionale kringloopwinkels hebben we afgelopen zomer een make-over gegeven. En de koffiebar is gemaakt uit hout van bomen die in Breda geplant, gegroeid en gekapt zijn.

Ook het entreegebouw en winkel zijn verduurzaamd. In alle kozijnen zit nu triple isolerend glas. En de buitenmuren en het dak zijn na-geïsoleerd. Binnen verwarmen we met lage temperatuur radiatoren aangesloten op een lucht warmtepomp.

Verbouwing Boerderij Wolfslaar

verbouwing tuinhuis 1

Verbouwing bij Boerderij Wolfslaar

Een duurzaam, circulair en biobased gebouwd Tuinhuis van Charlotte, een grote overkapping met een buitenlokaal, een quarantainehok en de werkruimten. We hergebruiken kozijnen uit het Stadskantoor (circulair) en bouwen met roggestro van eigen teelt (biobased). Verder een helofytenfilter voor waterzuivering en een groen dak voor waterbuffering. Voor de stal en toiletten gebruiken we regenwater zonnepanelen en een windmolen zorgen voor energie.

Met een lach en een traan namen we afscheid van de oudste gebouwtjes op de boerderij, die bijna 50 jaar dienst hebben gedaan.