Boerderij Wolfslaar verbouwt

Update verbouwing

De verbouwing is bijna klaar, en het Tuinhuis van Charlotte is weer open. 

Het informatiecentrum is helemaal verduurzaamd. De kozijnen uit het Stadskantoor kregen bovendien triple geïsoleerd glas. Ook het dak is opnieuw geïsoleerd. In het Tuinhuis vorderen de werkzaamheden gestaag. Het stro zit in de wanden en de 4 lagen leemstuc isoleren de prachtig uitziende wanden perfect! Het groene dak is klaar, en binnenkort plaatsen we de zonnepanelen.

Wat betreft de inrichting….. ook die wordt duurzaam. De schapenvachten van onze eigen schapen zie je straks terug in het interieur! De mooiste (oude) meubels uit de regionale kringloopwinkels hebben we afgelopen zomer een make-over gegeven. Deze tweede of misschien wel derde kans meubels doen straks dienst in het Tuinhuis. In de koffiebar wordt hout verwerkt van bomen die in Breda zijn geplant, gegroeid en gekapt. Zo proberen we de term 'streekproduct' een extra accent te geven.
Er wordt heel hard gewerkt aan de laatste loodjes van de verbouwing. We hopen dat we u dit jaar nog kunnen verwelkomen in het Tuinhuis. In het voorjaar van 2019 gaan we de opening op een passende wijze vieren en kunt u genieten van een historische plek in het duurzaam en moderne Tuinhuis van Charlotte!

Verbouwing bij Boerderij Wolfslaar

Duurzaam, circulair en biobased worden het nieuwe gebouw voor Het Tuinhuis van Charlotte, een grote overkapping met een buitenlokaal, een quarantainehok en de werkruimten. We hergebruiken kozijnen uit het Stadskantoor (circulair) en gaan bouwen met roggestro van eigen teelt (biobased). We leggen een helofytenfilter voor waterzuivering en een groen dak voor waterbuffering. Voor de stal en toiletten gebruiken we regenwater en we plaatsen zonnepanelen en een windmolen voor energie.

Met een lach en een traan nemen we afscheid van de oudste gebouwtjes op de boerderij, die bijna 50 jaar dienst hebben gedaan. Eind 2018 hopen we de deuren van het tuinhuis weer te openen. 

De boerderij blijft  tijdens de verbouwingen gewoon open.