Boerderij Wolfslaar verbouwt

Het Tuinhuis van Charlotte wordt duurzaam verbouwd.

Update 8 mei

De verbouwing is in volle gang. De verduurzaming van de winkel en het informatiecentrum is bijna klaar. Nu is Het tuinhuis van Charlotte aan de beurt. Ook daar gaan we duurzaam aan de slag, en dat is best een uitdaging. De voorbereiding duurde dan ook langer dan verwacht. We verwachten dat de lunchroom eind november 2018 klaar is. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je bij Winkel Wolfslaar terecht voor koffie, thee, frisdrank en heerlijke ijsjes.

Verbouwing bij Boerderij Wolfslaar

Duurzaam, circulair en biobased worden het nieuwe gebouw voor Het Tuinhuis van Charlotte, een grote overkapping met een buitenlokaal, een quarantainehok en de werkruimten. We hergebruiken kozijnen uit het Stadskantoor (circulair) en gaan bouwen met roggestro van eigen teelt (biobased). We leggen een helofytenfilter voor waterzuivering en een groen dak voor waterbuffering. Voor de stal en toiletten gebruiken we regenwater en we plaatsen zonnepanelen en een windmolen voor energie.

Met een lach en een traan nemen we afscheid van de oudste gebouwtjes op de boerderij, die bijna 50 jaar dienst hebben gedaan. Eind november 2018 hopen we de deuren van het tuinhuis weer te openen. 

De boerderij blijft  tijdens de verbouwingen gewoon open.