Fietsroutes

Boerderij Wolfslaar is het startpunt voor diverse mooie fietsroutes door de natuur.

Fietsroutenetwerk

Vanaf Boerderij Wolfslaar kun je het fietsroutenetwerk oppakken. Fiets door de Ulvenhoutse en Chaamse bossen richting Alphen of pak het riviertje de Mark op en fiets zo richting Belgie. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf je route samen. Het knooppuntennetwerk is in 2 richtingen met bordjes bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan informatiepanelen. Kijk op RoutesinBrabant om van te voren je eigen route uit te stippelen.

Diverse fietsknooppuntkaarten

 • West-Brabant
 • West- en Midden-Brabant
 • Kempenland met de Meierij

Themaroutes

 • Baroniepoortenroute (gratis)
  Beleef de Baronie van Breda en fiets van Baroniepoort tot Baroniepoort. Je volgt eenvoudig de bekende knooppunten bordjes. Deze lange route is op te delen in 9 fraaie routes. Een uitgebreide routebeschrijving van de Baroniepoortenroute is aan te bevelen. Deze vind je op route.nl
   
 • Proef de 5 Trappisten! (334 km totaal)
  Met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk is de route 'Proef de 5 Trappisten!' uitgezet die je langs de 5 Trappistenkloosters brengt in Vlaanderen en Brabant. De hele route is 334 km en bestaat uit 6 deelroutes. Iedere deelroute heeft z'n eigen bijzondere kenmerken en er is afwisseling van rustige landschappen meer stedelijke dynamiek.
   
 • Van Gogh fietsroute (335 km totaal)
  De Van Gogh fietsroute voert langs 5 gemeenten die een unieke band met Vincent van Gogh hebben: Zundert, Etten-Leur, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Nuenen. Geniet van de mooiste Brabantse landschappen en dorpjes en bezoek de plekken die Van Gogh hebben gevormd. De totale lengte is 335 km, maar je kunt er ook voor kiezen om één van de 5 kortere deelroutes te fietsen.
   
 • Ontdek Breda Nassaustad (40 km)
  Een fietstocht in en om Breda langs historische Nassaulocaties van ons koningshuis.