Fietsroutes

Boerderij Wolfslaar is het startpunt voor diverse mooie fietsroutes door de natuur.

Themaroutes

Baroniepoortenroute (gratis)

Beleef de Baronie van Breda en fiets van Baroniepoort tot Baroniepoort. Je volgt eenvoudig de knooppunten bordjes. Deze lange route is op te delen in 9 kortere routes. Een uitgebreide routebeschrijving staat op route.nl

Proef de 5 Trappisten! 334 km totaal

Met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk is een route uitgezet die je langs de 5 Trappistenkloosters brengt in Vlaanderen en Brabant. De hele route is 334 km en bestaat uit 6 deelroutes. Iedere deelroute heeft z'n eigen bijzondere kenmerken en er is afwisseling van rustige landschappen met stedelijke dynamiek.

Van Gogh fietsroute 335 km totaal

De Van Gogh fietsroute voert langs 5 gemeenten die een unieke band met Vincent van Gogh hebben: Zundert, Etten-Leur, Tilburg, 's-Hertogenbosch en Nuenen. Geniet van de mooiste Brabantse landschappen en dorpjes en bezoek de plekken die Van Gogh hebben gevormd. De totale lengte is 335 km, maar je kunt er ook voor kiezen om één van de 5 kortere deelroutes te fietsen.

Ontdek Breda Nassaustad 40 km

Een fietstocht in en om Breda langs historische Nassaulocaties van ons koningshuis.

Fietsroutenetwerk

Vanaf Boerderij Wolfslaar kun je het fietsroutenetwerk oppakken. Fiets door de Ulvenhoutse en Chaamse bossen richting Alphen. Of pak het riviertje de Mark op en fiets zo richting Belgie. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf je route samen. Het knooppuntennetwerk is in 2 richtingen met bordjes bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan informatiepanelen. Kijk op RoutesinBrabant om van te voren je eigen route uit te stippelen.

Diverse fietsknooppuntkaarten

  • West-Brabant
  • West- en Midden-Brabant
  • Kempenland met de Meierij