Laat je tuin zoemen

23 april 2019
Boerderij Wolfslaar

Inspiratie en handreikingen voor een bij-vriendelijke tuin.
4 dinsdagavonden: 23 april, 30 april, 14 mei en 28 mei van 19.30 tot 22.00

Wil jij meer bijen en leven in je tuin of buurt? Ga je je tuin aanpassen en wil je wat doen om onze wereld een stukje mooier en gezonder te maken? Deze cursus geeft je inzichten en inspiratie om jouw tuin of buurt bij-vriendelijk te maken! Niet alleen leuk voor de bijen, maar ook vlinders en vogels zullen dan vaker jouw buurt opzoeken.​

Bijen zijn onmisbaar. Bijen zorgen voor bestuiving van wilde bloemen en van veel voedselgewassen. Het gaat dan om appels, peren, aardbeien, courgettes en heel veel meer gewassen die wij dagelijkst eten. Als we het hebben over bijen dan gaat het niet alleen over honingbijen maar juist over wilde bijen. Van de 350 bijensoorten die in Nederland leefden zijn er veel uitgestorven en staan er veel op de rode lijst van bedreigde soorten. Gelukkig zijn er veel mensen die zich bewust zijn van het belang van bijen en graag willen helpen.

Voor mensen die hun tuin zo in willen richten dat deze gaat 'zoemen;  is deze cursus perfect. Als de tuin  'zoemt' betekend dit ook dat er meer vogels en andere insecten in komen. De tuin gaat nog meer leven. Ook voor mensen die hun buurt bijenvriendelijk willen maken is er veel te leren. Uw tuin en buurt zijn geen geïsoleerde eilandjes. Ze maken deel uit van een landschap. Daarom zullen we het ook over 'biodiversiteit' hebben. We zullen ook een prachtige film over bijen laten zien. Als we allemaal meehelpen wordt jouw niet alleen tuin maar uiteindelijk heel Nederland bijenvriendelijk, mooier en gezonder.

Meer informatie en aanmelden

  • maximaal aantal deelnemers: 15 (bij meer aanvragen wordt de cursus herhaald)
  • prijs: € 40 (exclusief cursusboek), € 47,50 (inclusief cursusboek)
  • aanmelden: stuur een mail naar yoga.riet@ziggo.nl
  • Organisatie: Breda's Bijenhouders Collectief en Boerderij Wolfslaar


Op 22 april is het nationale zaaidag. Van 15 tot en met 23 april is het 'Breda zoemt mee!' en zijn er tal van activiteiten.