Workshop zuurdesembrood bakken

Datum
Locatie
Boerderij Wolfslaar

In deze workshop leer je stap voor stap hoe je zelf zuurdesembrood maakt, van het opstarten van je desem tot het kneden, vormen en bakken van je eigen brood. Je leert wat een starter is, hoe je die onderhoudt en wat de voordelen zijn van bakken met natuurlijke gisting.

We laten alle technieken zien, en tijdens de lunch proef je het versgebakken brood uit de workshop.
Je gaat naar huis met:

  • je eigen zuurdesemstarter
  • een basisrecept met instructies
  • een lijst met handige tools
  • en natuurlijk: de kennis om thuis aan de slag te gaan.

Zuurdesembrood is niet alleen heerlijk en voedzaam, het is ook goed verteerbaar dankzij de natuurlijke fermentatie. Zelf brood bakken is duurzaam, eerlijk en leuk om te doen én je weet precies wat er in je eten zit.

Meer informatie

  • Inclusief een plantaardige lunch, koffie en thee
  • Hand-out beschikbaar in het Engels
  • Kosten: € 75
  • Aanmelden: Breda Food