Workshop zuurdesembrood bakken
In deze workshop leer je de kneepjes van het vak en hoe je zuurdesembrood een plek geeft in je dagelijkse routine. Je ontdekt wat een starter is, hoe je die ontwikkelt en wat de voordelen zijn van zuurdesem. We laten je alle stappen zien voor het bereiden van het deeg en de juiste kneedtechnieken.
De broden die we tijdens de workshop bakken, proeven we samen tijdens een heerlijke plantaardige lunch. Je gaat naar huis met je eigen zuurdesemstarter, een lijst met benodigdheden, een basisrecept en voldoende kennis om thuis verder te gaan.
Brood bakken is een van de oudste en meest waardevolle vaardigheden die je kunt leren. Zuurdesembrood is niet alleen lekker en gezellig om te maken, maar ook goed voor je. Dankzij de natuurlijke culturen is het brood beter verteerbaar en krijgt het een rijke smaak en structuur. Bovendien weet je precies wat je eet en verminder je verpakkingsafval.
Meer informatie
- Inclusief een plantaardige lunch, koffie en thee
- Hand-out beschikbaar in het Engels
- Kosten: € 75
- Aanmelden: Breda Food