50 dingenboekje

50 natuurbelevenissen die je gedaan moet hebben voor je 12e

Heb jij al eens slootje gesprongen, braakballen geplozen of waterbeestjes gevangen? Of op je rug liggend naar de sterrenhemel gekeken, door een donker bos gelopen of tamme kastanjes gepoft? Vink aan wat je allemaal al gedaan hebt. Het boekje is GRATIS en ligt klaar in de winkel van Wolfslaar. Er zijn regelmatig activiteiten op de Boerderij die ook in het boekje staan. Kun je weer afvinken in je boekje :-)

Het 50 dingen boekje is ontwikkeld naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van Boerderij Wolfslaar. In het weekend van 28 en 29 september 2019 is het 50 jarig jubileum gevierd.

Toen en nu

Van kinderdierentuin naar een plek waar het gaat om buiten genieten, dieren, groen en heerlijkheden. Eind jaren zestig werd duidelijk dat er plekken moesten komen speciaal voor kinderen waar ze contact met dieren konden hebben. Waar lagere school kinderen konden leren over de herkomst van het eten op hun bord en drinken in hun glas. En mogelijkheid voor biologielessen in de praktijk. November 1968 was het slaan van de eerste paal voor wat toen nog de kinderdierentuin genoemd werd. Vanaf de jaren 80 is dit uitgegroeid tot een grote kinderboerderij, zoals deze nu nog is.

Boerderij Wolfslaar vroeger

Boerderij vergezicht

De groei van de boerderij

Afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met het professionaliseren, actualiseren en het toekomstbestendig maken van de bijna alle onderdelen van Boerderij Wolfslaar.

  • Er is een nieuw horecagebouw gebouwd met de meest duurzame materialen. Wanden van stro, bepleisterd met leem, hergebruik van oude bouwmaterialen, schuimbeton voor fundering en nog veel meer. 
    Lees meer over de verbouwing van Wolfslaar.
  • De andere gebouwen zijn grondig geïsoleerd, de gasgestookte cv is vervangen voor warmtepompen en door het plaatsen van vele zonnepanelen hebben we energiestatus A verkregen.
  • De informatievoorziening op het terrein is vernieuwd en er zijn nieuwe voorzieningen ontwikkeld.
  • Er zijn allerlei voorbeelden op het terrein op het vlak van klimaat-adaptieve maatregelen, educatieve  bijenstal en groot helofytenfilter waarmee we ons afvalwater mee zuiveren.

De boerderij van nu

50 jaar is Boerderij Wolfslaar nog steeds de plek waar de inwoners van Breda en van ver daarom heen, genieten van het buiten zijn, de dieren en het groen en de heerlijkheden van het Tuinhuis. We blijven er aan werken dat  iedereen na een bezoek aan Boerderij Wolfslaar een klein stukje van Boerderij Wolfslaar meeneemt in de vorm van een moment van inspiratie, een stukje kennis of een andere manier verbonden voelt/zijn met Boerderij Wolfslaar. De plek ‘waar buiten binnen komt’