De magie van bonen en linzen

Datum
Locatie
Boerderij Wolfslaar

Peulvruchten zijn duurzaam, goedkoop, goed voor onze gezondheid en heel veelzijdig.

In deze workshop leer je over:

  • de duurzaamheid van peulvruchten
  • wat peulvruchten zijn
  • de gezondheidsvoordelen
  • peulvruchten als bron van eiwit 
  • welke peulvruchten er zijn en hun unieke eigenschappen
  • hoe kun je beginnen met peulvruchten eten en verteerbaarheid
  • feiten en fabels over peulvruchten (soja, pinda’s, anti-nutriënten)

Je gaat met elkaar gerechten bereiden met peulvruchten om te zien hoe makkelijk en lekker het kan zijn. Daarna sluiten we af met een gezamenlijk diner van jullie kookkunsten en krijg je naslagwerk en een aantal recepten om thuis uit te proberen.

Je zal hierna zeker genoeg zijn om thuis met peulvruchten te gaan koken. En ze misschien wel meerdere keren in de week op tafel zetten en genieten van alle gezondheidsvoordelen.

De docent is Loes IJmker, voedingsdeskundige uit Breda. Ze staat voor het optimaliseren van jouw voedingspatroon voor de meeste gezondheidsvoordelen. Loes is gespecialiseerd in onbewerkte en plantaardige voeding. Ze vindt het belangrijk niet onnodig te vrezen voor gezonde voedingsmiddelen. Voedzaam eten moet echt lekker zijn en passen bij jouw manier van leven

Deze workshop is inclusief een heerlijke veganistische diner.

Meer informatie